De meeste producten binnen 24 uur verstuurd Producten inclusief montage Eenvoudig & snel betalen met o.a. IDEAL Bestellingen ook op te halen in de winkel
Chiptuning Kampeerauto
Chiptuning Kampeerauto

Chiptuning Kampeerauto

549,
Maak afspraak/stel vraag
 
Versturen

Laat u door ons adviseren!

Plaats op verlanglijstje
Vergelijken

Chiptuning is de laatste jaren een belangrijke manier van opvoeren geworden. Voor diegene die geen idee hebben wat er met chiptuning bedoeld wordt volgt een korte uitleg.

Het motormanagementsysteem van de auto is voorzien van een digitaal geheugen waar tabellen en rekenregels in zijn opgeslagen. De tabellen bevatten gegevens over de injectietijd, voorontsteking, koudloop verrijkingen, toerentalregelingen enz.. De rekenregels bepalen het functioneren van het injectiesysteem, dus hoe de tabellen moeten worden gehanteerd. Door het 'lezen' van het toerental en de motorbelasting (meestal de gasklepstand of luchthoeveelheid) wordt de ontsteking en de injectietijd van de motor bepaald. Door het meten van onder andere de aanzuiglucht- en de motortemperatuur worden er correcties op bovenstaande waarden uitgevoerd. Vroeger gebeurde dit door de carburateur met z'n talloze sproeiers en de stroomverdeler met centrifugaal en onderdruk vervroeging.

Onze tuningsoftware is speciaal ontwikkeld voor kampeerauto's omdat deze een stuk zwaarder zijn dan de basis bestelbus waarop deze gebasseerd is en vaker mee in de bergen gereden wordt.

Camper Chiptuning betekent per camper een unieke / individuele afstelling. Per versnelling, per toerental en per gaspedaalstand de meest optimale afstelling resulterend in verbeterde rijeigenschappen en extra rijcomfort. Door het koppelverloop te optimaliseren blijft de camper in heuvelachtig of in vals plat gemakkelijker op snelheid en zal mooier op snelheid blijven. 

Voordelen puntsgewijs
- Betere prestaties van de camper in bergachtige gebieden.
- Extra koppel/ trekkracht van onderuit toeren.
- De camper is sterk in iedere versnelling en heeft een breder werkgebied.
- De camper zakt minder snel terug in snelheid/ minder snel terugschakelen.
- Sneller en veiliger invoegen/ verbeterde acceleratie op onder meer de invoegstrook.
- Makkelijker inhalen van vrachtauto's op snelwegen, veiliger rij-eigenschappen.
- Camper chiptuning levert in veel gevallen brandstofbesparing op tot soms wel over de 10%.